balk balk balk
Logo Logo foto
Links Nieuws (scroll naar beneden voor oudere berichten) Sponsors
Startpagina
[11-02-2019] De Reigers Nederlands Kampioen Biljarten 2019
Foto
In het weekend van 2 en 3 februari 2019 is in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee het NK Biljarten Teams voor VG-Spelers gespeeld. Deze twee ontzettend spannende, sportieve en gezellige dagen hebben 10 teams tegen elkaar gestreden. Zondagmiddag was de nieuwe Nederlands Kampioen bekend, De Reiger Team A!! Van harte gefeliciteerd. De complete uitslag is als volgt: 1. De reiger team A (Heerhugowaard). 2. Het Groene Laken team A (Haarlem). 3. De Blokhut Pluryn team A (Groesbeek). 4. De Kleerkast team A (Helmond). 5. De Klup team A (Apeldoorn). 6. Kempenhaege team A (Heeze). 7. 1 en nog 5 team A (Oegstgeest). 8. Goed Geplaatst team A (Duizel). 9. 1 en nog 5 team B (Oegstgeest). 10 Swing team A (Breda).
   
[04-02-2019] De Reiger Nederlands kampioen teams
Foto
Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 vond in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee het Nederlands kampioenschap teams voor vg-biljarters plaats. Na 180 partijen bleek het team van De Reiger uit Heerhugowaard de sterkste van alle 10 deelnemende teams en werd uitgeroepen tot Nederlands Kampioen 2019. De organisatie kijkt terug op een geweldig weekend, waarbij sportiviteit en spelplezier de overhand hadden.
Zie voor meer foto's onze Facebookpagina.
   
[12-11-2018] Moyennes aangepast
Foto
De moyennes van de spelers die hebben meegedaan met de voorronden NK Teams in Valkenswaard en Beverwijk zijn aangepast.
De nieuwe lijst staat op de homepage van deze website, maar kunt u hier ook downloaden (met de rode knop).
Bijlage Dit nieuwsbericht heeft een bijlage. U kunt dat bestand (pdf-formaat) bekijken en/of downloaden. Klik op de rode knop hiernaast.
[17-10-2018] Eindstand Voorwedstrijden NK teams
Foto
De drie voorwedstrijden zijn gespeeld en de 9 beste VG-teams zijn bekend. Zij gaan volgend jaar naar het NK Teams voor VG-spelers in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. De teams welke zich geplaatst hebben zijn de volgende: - Groene Laken team A (huidig Nederlands Kampioen). - 1 en nog 5 team A. - Swing. - De Kleerkast. - De Reiger team A. - Goed Geplaatst team A. - De Blokhut Pluryn team A. - De Klup. - 1 en nog 5 team B. - Kempenhaege. Iedereen van harte gefeliciteerd met het bereiken van het NK. We wensen de andere teams die het net niet gehaald hebben en eventuele nieuwe teams volgend jaar veel succes!
   
[04-10-2018] Voorwedstrijden NK teams met VG-spelers
Foto
Deelnemers:
Zaterdag 6 oktober:
De Kleerkast-Helmond
Bronlaak-Oploo
De Blokhut Pluryn-Groesbeek
Zondag 7 oktober:
Swing-Breda
De Pommerans-Oirschot
Goed Geplaatst-Duizel

Zondag 14 oktober:
Het Groene Laken-Haarlem
De Reiger-Heerhugowaard
1 En nog 5-Oegstgeest
De Klup-Apeldoorn
   
[04-10-2018] Voorwedstrijden NK teams met VG-spelers
Foto
Deelnemers: Zaterdag 6 oktober: De Kleerkast-Helmond Bronlaak-Oploo De Blokhut Pluryn-Groesbeek Zondag 7 oktober: Swing-Breda De Pommerans-Oirschot Goed Geplaatst-Duizel Zondag 14 oktober: Het Groene Laken-Haarlem De Reiger-Heerhugowaard 1 En nog 5-Oegstgeest De Klup-Apeldoorn
   
[29-08-2018] Voorwedstrijden NK teams met VG-spelers
Foto
Beste spelers, begeleiders, Met veel genoegen nodigen we jullie uit om deel te nemen aan de voorwedstrijden van het Nederlands Kampioenschap biljarten voor teams met verstandelijk gehandicapten. Voorwedstrijden Team-NK (VW) De VW worden gespeeld: • Zaterdag 6 oktober 2018 in De Graver, Kerstroosstraat 20 te Valkenswaard • Zondag 7 oktober 2018 in De Graver, Kerstroosstraat 20 te Valkenswaard • Zondag 14 oktober 2018 in B.C. Onder Ons, Adrichemlaan 3 te Beverwijk Inschrijving is mogelijk tot 29 september 2018 via vgbiljart@gmail.com Vermeldt u a.u.b. per team welke spelers er meedoen, minimaal, maximaal 6 spelers en op welke locatie u wilt spelen Let op: In Valkenswaard is het maximale aantal teams per dag 6. Schrijf u zo spoedig mogelijk in als u maar op 1 dag kunt met uw team. Aanvang 10:15 Verwachte eindtijd ca. 18:00 Inschrijfkosten Het inschrijfgeld voor de voorwedstrijden bedraagt € 15,- per persoon. (voor leden KNBB, niet leden betalen € 25,-
   
[04-06-2018] Kampioenen NK Individueel bekend !
Foto
Op 3 juni 2018 werd bij Horna in Hoorn het NK Individueel voor VG-Biljarters gehouden. In twee poules streden 48 spelers om de podiumplekken. Na 5 voorronden, een halve finale en een finale kon de stand opgemaakt worden:
Poule A
1e plaats en kampioen: Frans Rooijakkers
2e plaats: Kurt Lauret
3e plaats: Jan Neuvel
Poule B
1e plaats en kampioen: Peter Jansen
2e plaats: Jeroen v.d. Lith
3e plaats: Arjan Luken
   
[24-05-2018] Uitnodiging "Over Rood" Koppeltoernooi
Foto
Op 1 september 2018 wordt in Cafe De Brink in Bathmen een koppeltoernooi "Over Rood" georganiseerd. Ook VG-Biljarters zijn daarvoor van harte uitgenodigd. In bijgaand persbericht alle informatie en het inschrijfformulier. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.
Bijlage Dit nieuwsbericht heeft een bijlage. U kunt dat bestand (pdf-formaat) bekijken en/of downloaden. Klik op de rode knop hiernaast.
[24-05-2018] Persbericht NK VG-biljarten 3 juni 2018 te Hoorn
Foto
Op 3 juni 2018 vindt het Persoonlijk Nederlands Kampioenschap 2018 voor VG-Biljarters plaats in Hoorn. In bijgaand Persbericht vindt u alle informatie over dit enerverende evenement. Info Petra Strijbos, 06-28050314 of e-mail vgbiljart@gmail.com
Bijlage Dit nieuwsbericht heeft een bijlage. U kunt dat bestand (pdf-formaat) bekijken en/of downloaden. Klik op de rode knop hiernaast.
[12-03-2018] Moyennes en aantal te maken caramboles aangepast
Foto
Het moyenne en het aantal te maken caramboles van de spelers die in februari 2018 hebben meegedaan aan het NK voor Teams in Egmond aan Zee, zijn aangepast. Het moyenne wordt steeds berekend als gemiddelde van de laatste 5 evenementen waaraan een speler heeft meegedaan. Het aantal te maken caramboles is het moyenne maal 15 met een minimum van 7. De aangepaste lijst vindt u op de Download-pagina, of via de knop "Spelers en Moyenne" op de home-page.
   
[19-02-2018] Groene Laken team A Nederlands Kampioen !
Foto
Het was weer een fantastisch weekend in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Tien teams streden daar op 17 en 18 februari 2018 om het Nederlands Kampioenschap voor VG spelers.
Na de feestelijke opening op zaterdag, 5 partijen per team, een geweldige feestavond en nog eens 4 partijen op zondag, kon om 17.00 uur de kampioen bekend gemaakt worden. Dit jaar met overmacht: Het Groene Laken team A uit Haarlem. Proficiat !
   
[28-10-2017] Moyennes en aantal te maken caramboles aangepast
Foto
Het moyenne en het aantal te maken caramboles van de spelers die in oktober 2017 hebben meegedaan aan de voorwedstrijden NK Teams in Warmenhuizen en Veldhoven, zijn aangepast.
Het moyenne wordt steeds berekend als gemiddelde van de laatste 5 evenementen waaraan een speler heeft meegedaan.
Het aantal te maken caramboles is het moyenne maal 15 met een minimum van 7.

De aangepaste lijst vindt u op de Download-pagina.
   
[21-10-2017] 9 teams door naar Finale NK teams
Foto
Na de voorronden in 3 poules, hebben de volgende teams zich geplaatst voor de finale in februari te Egmond aan Zee:
Blokhut Pluryn team B (kampioen 2017)
Goed Geplaatst team A
Groene Laken team A
De Pommerans team A
De Klup team A
1 en nog 5 team A
Groene Laken team B
1 en nog 5 team B
De Reiger team A
De Kleerkast team A
De uitslagen per poule worden z.s.m. op deze site gezet.
   
[14-07-2017] Nieuwe lijst Spelers en Moyennes beschikbaar
Foto
Nu de Wedstrijdadministratie en de Ledenadministratie van de VG-Spelers volledig is geautomatiseerd, kunnen na elk evenement de moyennes van de spelers ook automatisch worden aangepast. Het moyenne wordt nu berekend op basis van de resultaten van de laatste 5 evenementen waaraan een speler heeft meegedaan. In de nieuwe lijst zijn nu de resultaten van het NK Individueel 2017 te Hoorn verwerkt.
Bijlage Dit nieuwsbericht heeft een bijlage. U kunt dat bestand (pdf-formaat) bekijken en/of downloaden. Klik op de rode knop hiernaast.
[13-06-2017] Wim Schipper Bondsridder
Foto
Wim Schipper trad op 11 juni 2017 af als voorzitter van de Commissie VG-Biljarten. Vanwege zijn verdiensten de afgelopen 13 jaar werd Wim door Benny Beek van Carambole benoemd tot Bondsridder van de KNBB.
Klik op de link voor het nieuwsbericht op de website van de KNBB.
Meer ... Dit nieuwsbericht heeft een link naar een pagina of andere website met meer informatie over het onderwerp. Klik op groene knop hiernaast.
   
[13-06-2017] Alle foto's NK op Facebook
Foto
De Commissie VG-Biljarten heeft een eigen Facebook-pagina. Alle foto's van het NK Individueel van 11 juni 2017 staat op die pagina, en nog veeeeel meer...
Klik op bijgaande link of op het logo van Facebook op de voorpagina.
Meer ... Dit nieuwsbericht heeft een link naar een pagina of andere website met meer informatie over het onderwerp. Klik op groene knop hiernaast.
   
[12-06-2017] Kampioenen NK PK's
Foto
De nieuwe Kampioenen op het NK Individueel d.d. 11 juni 2017 te Hoorn:
Kari Fleerakkers van Goed Geplaatst in Poule A en Niels Kromhout van 1 En Nog 5 in Poule B.
Van harte gefeliciteerd!!
Op korte termijn worden op de pagina NKPK's alle uitslagen vermeld en zodra er een link beschikbaar is naar de foto's, plaatsen we die ook op de website.
   
[31-05-2017] John Molenaar nieuwe voorzitter commissie
Foto
Tijdens de bestuursvergadering van 30 mei 2017 is Wim Schipper afgetreden als voorzitter van de commissie VG-Biljarten en opgevolgd door John Molenaar. Tijdens het NK Individueel op 11 juni 2017 te Hoorn zullen we op gepaste manier afscheid nemen van Wim Schipper.
   
[18-03-2017] Nieuwe aantallen caramboles
Foto
De Commissie VG-Biljarten heeft de resultaten van het NK voor teams eens geanalyseerd en daar bleken twee dingen uit:
1) Meer dan 60% van de partijen werd niet uitgespeeld;
2) Bij de hogere spelers lag dit zelfs boven de 80%.
Op grond hiervan is besloten het aantal te maken caramboles te bepalen op het moyenne maal 15 (was maal 20), het minimum aantal vast te stellen op 6 (was 7) en de speeltijd te verlengen tot 25 minuten (was 20 minuten). Op het NK Individueel in juni te Hoorn gaan deze nieuwe regels in.
De nieuwe lijst met de aangepaste aantallen caramboles staat op de home-page.
   
Nijs
KNBB Rietkraag
Carambole Hotbath
reserve  
reserve DKF
reserve Steun ons
    update: 11-02-2019